پاوربانک
مدت زمان زیادی نیست که که اسم پاوربانک در بین افرادی که از گجت ها و ابزار الکتریکی استفاده می کنند رواج پیدا کرده است. تقریبأ این ابزار در دست بیشتر افراد دیده می شود. اما در کل
موضوع اصلی این است که این ابزار چه کاربردی دارد؟ آیا وجود آن در کنار ما الزامی و مفید است؟ چه میزان باید برای این ابزار هزینه کرد و اینکه یک پاوربانک خوب در کل چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ در این مقاله ما قصد داریم تا به سؤالات و ابهاماتی که درباره خرید پاوربانک وجود دارند پاسخ بدهیم و شما را با آن بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
چرا به پاوربانک نیاز داریم؟
شارژ همراه یا همان پاوربانک یک وسیله ضروری برای افرادی است که گوشی هوشمند دارند. یا از گوشی های گیمینگ استفاده می کنند. افرادی که با گوشی و تبلت خود بازاریابی می کنند. یا درکل بیشترین ساعت کاری آن ها در بیرون از منزل سپری می شود. همچنین مجبور هستند تا در تمام طول زمان فعالیت شان خارج از منزل از گوشی و تبلت خود نیز استفاده کنند. این یک موضوع واضح است که تمام گوشی ها و تبلت ها دارای یک باتری داخلی قابل شارژ هستند که با شارژر مخصوص خودشان آنها را شارژ می کنند.
حال خود را در این موقعیت تصور کنید که در بیرون از منزل هستید. به کابل شارژر گوشی و برق هیچ گونه دسترسی ندارید. منتظر یک ایمیل مهم نیز هستید که زمان پاسخگویی به آن بسیار کم است. در عین حال باطری گوشی شما شارژ تمام کرده، در حال خاموش شدن و شما هیچ کاری از دستتان برنمیآید.
طبق آماری که بدست آمده از هر 3 نفر دارنده گوشی همراه، یک نفر از کمبود شارژ و خالی شدن باطری شکایت دارد. همچنین با مشکلات کمبود شارژ مواجه میشود. حالا فرض کنید یک وسیله کوچک و قابل حمل وجود داشت که به شما این امکان را میداد تا بتوانید همیشه انرژی الکتریکی را با خود همراه داشته باشید. بینیاز از شارژر و پریز برق باشید. در هر مکانی و در هر زمانی نیز به این منبع انرژی بدون محدودیت دسترسی داشته باشید. آنگاه نظرتان چه بود؟
پاوربانک، منبع انرژی قابل حمل
حال در این زمان است که وجود یک پاوربانک و منبع انرژی همراه، کوچک و پرانرژی برای شما لازم و ضروری خواهد بود. اما برای تهیه آن باید بدانید که یک پاوربانک خوب چه ویژگی هایی دارد. چگونه باید برای آن هزینه کنیم تا بتوانیم از یک تامین کننده انرژی قوی و مناسب بهره ببریم.
پاوربانک های تقلبی و غیر اصل میتوانند به گوشی و یا تبلت شما ضربه های جبران ناپذیری را وارد کنند و آسیب های جدی بزنند. پاوربانک یک منبع تامین کننده انرژی و بسیار کارآمد است که وجود آن واقعا ضروری است. به شما این قابلیت را می دهد که هر کجا خواستید آن را با خود ببرید. به راحتی و البته به سرعت گوشی خود را با آن شارژ کنید.
طراحی پاوربانک
طراحی و عملکرد پاوربانکها اینگونه است که بوسیله شارژ الکتریکی مشخص شده ای در یک مدار این اجازه داده می شود که انرژی الکتریکی ذخیره شود. در مواقعی که لازم و ضروری است برای شارژ کردن تبلت، موبایل، دستگاههای دارای پورت USB مانند اسپیکرهای پرتابل، سیستم های جیپیاس، امپیتری پلیرها و غیره از آنها استفاده شود.
دسته بندی پاوربانک ها
در یک تعریف جامع و در حالتی کلی پاوربانک ها سه دسته هستند: دسته اول همان پاوربانک های معمولی هستند که در همه سایز و همه ظرفیتی موجود بوده و برای تمام دستگاه های دیجیتال قابل استفاده هستند.
دسته بعد پاوربانک های خورشیدی هستند. این پاوربانک ها از سیستم فتوولتائیک بهره گرفته اند و با نور خوشید شارژ می شوند. البته شارژ شدنشان کمی زمان بر است. برای مسافرت ها و مکان هایی که دسترسی به انرژی الکتریکی مقدور نیست بسیار مفید و کاربردی عمل می کنند.
دسته آخر پاوربانک هایی هستند که درون قاب های جانبی موبایل تعبیه می شوند. به عبارتی در درون بککاورها قرار می گیرند. کوچک هستند، ظرفیت کمتری دارند اما قیمتشان بالاتر است. البته چندان همه گیر نیستند و برای تمامی گوشی ها نیز طراحی نشده اند و فقط نوع خاصی از گوشی ها امکان استفاده از این شارژرها را دارند.
اجزاء تشکیل دهنده پاوربانک
در توصیف اجزای تشکیل دهنده یک پاوربانک باید گفت که هر پاوربانک از یک پورت USB و یک مینی سوکت یواسبی (Mini USB Socket) ورودی تشکیل شده است. چرا که بتواند انرژی الکتریکی لازم را در درون خود ذخیره کند. بسته به طراحی و نوع پاوربانک ممکن است پورت ها و ورودی های دیگری نیز بر روی آنها تعبیه شده باشد. لذا از امکانات خاص آن پاوربانک به حساب می آید.
ناگفته نماند که بعضی از پاوربانک ها از درگاه لایتنینگ برخوردار هستند. این موضوع جزء امکانات اضافی آنان تلقی می شود. البته به این موضوع نیز توجه کنید که وجود درگاه اضافی بر روی پاوربانک شما بر روی جریان خروجی تأثیرگذار است.
همچنین باید خاطرنشان کنیم که جریان ورودی برای گوشی شما باید خیلی مهمتر از قدرت و ظرفیت پاوربانک تان باشد. علت آن هم این است که اکثر گوشی های قدیمی دارای ورودی 1 میلیآمپر هستند. اما گوشی های جدید تا 2.1 میلیآمپر ارتقاء یافته اند. به همین دلیل بهتر است پیش از خریدن پاوربانک به شارژر و قدرت باتری گوشی تان نگاهی بیندازید.
عدم وجود هماهنگ بین پورت خروجی پاوربانک و همچنین آمپر قابل دریافت گوشی شما باعث می شود گوشی شما شارژ شود. اما به مرور زمان آسیب های جبران ناپذیری ببیند.
بطور مثال اگر شارژر گوشی شما خروجی 1 میلیآمپر دارد و شما از قسمت خروجی پاوربانک با قدرت 2 میلیآمپر برای شارژ کردن آن استفاده می کنید، باید بدانید که گوشی شما به راحتی شارژ خواهد شد. حتی خیلی سریعتر از حد معمول نیز شارژ می شود؛ اما در دراز مدت باتری گوشی آسیب خواهد دید.
باتری پاوربانک
حالا می رسیم به مهمترین قسمت یک پاوربانک، یعنی باطری.
باطری داخلی از لحاظ کیفیت، کارایی و طول عمر باید از قدرت بالایی برخوردار باشد. همیشه بالاتر بودن قیمت پاوربانک نشان دهنده خوب بودن و باکیفیت بودن آن نیست. در حالی که کمپانی های خوبی مانند شیائومی از پاوربانک های بسیار باکیفیت و پرقدرتی برخوردار هستند.
البته نه فقط شیائومی که سامسونگ و الجی نیز در تولید پاوربانک حرفهای زیادی برای گفتن دارند. فراموش نکنید که در مرحله اول وزن و قطر یک پاوربانک به ظرفیت باطری استفاده شده در آن و در قدم بعد به طراحی ساخت آن بستگی دارد.
برای آن دسته از افرادی که بیشتر ساعات روز خود را خارج از منزل هستند و وسیله نقلیه نیز ندارند، انتخاب یک پاوربانک سبک و کم حجم بهترین گزینه است. اما برای افرادی که مشکلی با حمل و نقل باطری ندارند توصیه ما این است که از پاوربانک های بیشتر از 10 هزار میلیآمپر استفاده کنند.
در ادامه باید گفت که هیچ پاوربانکی وجود ندارد که طول عمری همیشگی داشته باشد. پس انتظار نداشته باشید که به طور مدام برای شما کار کند. تمام پاوربانک ها به مرور زمان کارایی خود را از دست خواهند داد. در این بین نحوه نگهداری از آنها بسیار مهم است زیرا عدم دقت در نگهداری از این محصولات سلول های باطری را از بین خواهد برد.
اسنفاده صحیح از پاوربانک
بهتر است برای استفاده بهتر هرچند هفته یک بار باتری پاوربانک را کامل خالی کنید. سپس شارژ کنید تا سلول های آن آسیب نبینند. یک پاوربانک خوب و مرغوب باید بتواند شارژ خود را 3 الی 6 ماه بدون کم شدن حتی یک درصد براحتی نگه دارد.
البته در پاوربانک های تقلبی و بیکیفیت این مدت زمان 4 تا 6 هفته است. شرایط نگهداری از یک پاوربانک به درجه حرارت و نوع محیط نیز بستگی دارد.
بطور مثال اگر یک پاوربانک برای طولانی مدت در ماشین و در حرارت بالا قرار بگیرد؛ نه تنها که باطری اش زود تخلیه می شود، بلکه به قطعات داخلی آن نیز آسیب هایی جدی وارد خواهد شد.در نهایت برای خرید یک پاوربانک خوب هم به شرکت سازنده و هم به اطلاعاتی که فروشنده می تواند در اختیارتان قرار دهد توجه کنید. به فروشندگان معتبر مراجعه کنید و حتما پیش از هرکاری در مورد محصول موردنظرتان بخوبی تحقیق کنید.اگر پاور بانک خوب میخواهید محصولات زیر را ببینید. همچنین برای خرید mp3 پلیر این صفحه را بببیند.